ETT SPEL FÖR ALLA ÅLDRAR!

I PRINSENS ANDA!

Det var en gång…

H.K.H. Prins Bertil var en hängiven boulespelare som lärde sig uppskatta sporten under sina vistelser i S:t Maxime på den franska Rivieran. HKH Prinsen bodde på Djurgården och åren 1986-1988 spelades det boule i växthus nummer 6 på Rosendals Trädgård under vinterhalvåret.

Planerna på en boulehall tog då form. Näringslivet, med företrädare som Peter Wallenberg, Curt Nicolin, Hans Werthén tillsammans med ett 50-tal småföretag, startade en insamling av medel som gåva till HKH Prins Bertils 75-årsdag. De fick ihop drygt 900000 kronor och detta blev startskottet för att föreviga Prinsens vilja att för all framtid främja och utöka boulesporten i Sverige.

Den 22 februari 1989 stod boulehallen klar. Slottsarkitekt Ragnar Jonsson och Slottsfogde Lars Wohlfart ansvarade för projektet. För att driva hallen och förvalta HKH Prinsens vilja bildades Ideella Föreningen PB-Hallen som sedan dess ansvarar för verksamheten.

HKH Prins Bertil stipulerade därefter sina villkor och avsikter med Prins Bertils Boulehall: HKH Prins Bertils vilja var att särskilt ge skolungdomar, handikappade och pensionärer möjlighet att även vintertid få utöva den då ganska okända med ädla sporten boule. Idag är hallen ett populärt inslag i Stockholmsboulen.

Ideella Föreningen PB-hallen har idag cirka 500 medlemmar. Spelsäsongen för medlemmar är september till maj. På kvällar och helger genomförs olika typer av bouleevents för företag och föreningar.

Ideella Föreningen PB-hallen och Sjöcaféet kan erbjuda kunniga bouleinstruktörer som hjälper till med regler, teknik och taktik till om ni som så önskar.

Välkomna!

Ideella Föreningen PB-Hallen, Rosendalsvägen 38, 115 21 Stockholm.
Telefon till boulehallen: 08-661 25 05
Ordförande: Jan Pernolf tel. 073-6762441, E-post jannepe44@gmail.com

Kontakta mig!

Vill du veta mer om öppettider och bokning av hallen med mera, så fyll i dina uppgifter här så kontaktar vi dig!

Här hittar du oss!